Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Το πιο γρήγορο λικέρ με ρόδι



































Συνταγή της θείας μου Κυβέλης, γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο!
Είναι έτοιμο μόνο σε δυο μέρες! Το φτιάχνω κάθε χρόνο και πιστεύω αξίζει τον κόπο! 









Θα χρειαστούμε:



3 μεγάλα ρόδια
3 φλιτζάνια τσαγιού βότκα
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 ξυλαράκια κανέλα
3-4 γαρίφαλα








Πως το κάνουμε:



Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τάπερ μαζί με τη βότκα (πρέπει η βότκα να τα καλύψει ) και τα κρατάμε στο ψυγείο για δυο μέρες. Την πρώτη μέρα τα πιέζουμε με τα χέρια, ώσπου να βγάλουν το ζουμί τους στη βότκα. Στις  δυο μέρες φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό, ίσα ίσα για να καλύψει τη ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει, μαζί με την κανέλα και το γαρίφαλο, όταν γίνει το σιρόπι απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει, ανακατεύουμε το σιρόπι μαζί με τη βότκα και τα ρόδια. Σουρώνουμε όσες φορές χρειαστεί βάζουμε σε μπουκαλάκια και είναι έτοιμο! Σε δυο μέρες!






1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com