Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Ρυζόγαλο φούρνου με μαστίχα























Θα χρειαστούμε:

2 λίτρα γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασσέ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας μαστίχα κοπανισμένη
2 κρόκους αυγών
1 πρέζα μοσκοκάρυδο (προαιρετικά)
κανέλα τριμμένη  (προαιρετικά)






Πως το κάνουμε:

Βράζουμε το 1,5 λίτρο γάλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ρύζι και τη ζάχαρη ώσπου να μαλακώσει ελαφρώς το ρύζι. (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς). Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε τη μαστίχα και το μοσχοκάρυδο και έπειτα μαζί με το υπόλοιπο, στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια  ανακατεύουμε τους κρόκους ρίχνοντας λίγο λίγο από το μείγμα και προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα. 
Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ταψί, (αν έχουμε πήλινα σκεύη για να το μοιράσουμε ακόμη καλύτερα) και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη κανέλα.  Καθώς τα ψήνουμε, έχουμε σκεπασμένα το ταψί ή τα πήλινα με αλουμινόχαρτο. 
Έτοιμο!





2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα εκδοχή!Και επειδή μου αρέσει πολύ το ρυζόγαλο θα την δοκιμάσω κάποια στιγμή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com