Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα φράουλα











Θα χρειαστούμε:



2 κιλά φράουλες
μισό κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
το χυμό ενός λεμονιού











Πως το κάνουμε: 




Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, καθαρίζουμε τα πράσινα φυλλαράκια, τις αφήνουμε σε μια πετσέτα να στραγγίξουν και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε. Αν θέλουμε η μαρμελάδα μας να έχει ολόκληρα κομμάτια φράουλας τότε τις κόβουμε σε κομμάτια και δεν τις πολτοποιούμε.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και νερό ίσα ίσα να τις καλύψει και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά. Λίγο πριν το πάρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη. Η μαρμελάδα θα είναι πιο σταθερή όταν κρυώσει τελείως. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


*Κανονικά στις μαρμελάδες βάζουμε περισσότερη ζάχαρη. Στη συγκεκριμένη μαρμελάδα δε μου αρέσει να βάζω πολύ ζάχαρη, θέλω να είναι κάπως γλυκόξινη όπως επίσης προτιμώ να έχει ολόκληρα κομμάτια φράουλας και δεν πολτοποιώ τα φρούτα. Εσείς μπορείτε να βάλετε 1 κιλό αντί για 500 γρ. αν σας αρέσει πολύ γλυκιά. 













1 σχόλιο:

  1. Τέλειες φωτογραφίες και η συνταγή τέλεια με κομμάτια φράουλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com