Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Κορμός Σοκολάτας





















Ο κορμός σοκολάτας η αλλιώς μωσαϊκό είναι από τα πιο εύκολα γλυκά. Φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά και καταναλώνεται επίσης μέσα σε λίγα λεπτά.  Συνήθως το γλυκό αυτό περιέχει και 1-2 αυγά. Δοκίμασα χωρίς και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. 





Θα χρειαστούμε:


1 συσκευασία κουβερτούρα (125.γρ)
250γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πακέτο μπισκότα της επιλογής μας σπασμένα, όχι τριμμένα
1 γάλα ζαχαρούχο
2 βανίλιες




































Πως το κάνουμε:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα μαζί με τις βανίλιες και τα μπισκότα αφού τα έχουμε σπάσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς στον πάγκο της κουζίνας και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα ή σε μια φόρμα. 
Αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε. 




Συνταγή για κορμό με λευκή σοκολάτα με δαμάσκηνα




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com