Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Μπισκότα κανέλας





























Θα χρειαστούμε:



350 γρ. γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. βούτυρο
110  γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ





Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική,το βούτυρο, την κανέλα και τη βανίλια ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη και κάνουμε σχήματα με τα φορμάκια για μπισκότα για σε σχήματα ή μπορούμε να κάνουμε πλεξούδες όπως στη φωτογραφία.
 Πλάθουμε ένα ένα κομμάτια της ζύμης σαν γραμμές και "πλέκουμε μεταξύ τους να γίνουν πλεξούδες". Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπισκότα, για περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα μπισκότα τα ψήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί για να μην κολλήσουν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com