Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Συνταγή για γλυκό σταφύλι





























Θα χρειαστούμε:



2 κιλά σταφύλι σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 βανίλια
το χυμό ενός λεμονιού



































Πως το κάνουμε:



Πλένουμε καλά τα σταφύλια και κρατάμε μόνο τις ρώγες. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τη βανίλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει το γλυκό, περίπου 15-20 λεπτά. Ίσως χρειάζεται κατά τη διάρκεια να αφαιρούμε τον αφρό που θα βγάζουν. Αν δεν έχει δέσει το αφήνουμε λίγο ακόμη. Λίγο πριν να δέσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη χαλάσουν οι ρώγες. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com