Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Γρανίτα καρπούζι






























Θα χρειαστούμε:

6 φλιτζάνια καρπούζι, τη σάρκα χωρίς τα κουκούτσια
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή lime
προαιρετικά μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ








Πως το κάνουμε:



Είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο!
Απλώς χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος και στην κατάψυξη. Όταν παγώσει είναι έτοιμο. Τα φύλλα του δυόσμου μπορούμε να τα αναμείξουμε είτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά είτε να τα σερβίρουμε ολόκληρα επάνω στις μπάλες. Το τζίντζερ δίνει στη γρανίτα μια πολύ ιδιαίτερη γεύση. Αν δεν καταναλώσουμε άμεσα η γρανίτα θα παγώσει τόσο που δε θα τρώγεται με κουτάλι, σ'αυτή την περίπτωση μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε ειδικές θήκες για γρανίτα. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε το καρπούζι στην κατάψυξη σε μικρά κομμάτια, να πολτοποιήσουμε όσο είναι παγωμένο και να φάμε τη γρανίτα αμέσως. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com