Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Γλυκό κάστανο
























Θα χρειαστούμε:

1 κιλό κάστανα καθαρισμένα
800 γρ. ζάχαρη
700 γρ. νερό
1 βανίλια
το χυμό ενός λεμονιού






Πως το κάνουμε:



Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική τους φλούδα, και τα βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά. Τα βγάζουμε και αφαιρούμε την εσωτερική τους φλούδα προσεκτικά έτσι ώστε να μη θρυμματίσουμε το κάστανο. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη, βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τη βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα για μία ημέρα, να τραβήξουν το σιρόπι. Τέλος, βράζουμε για μια ώρα ακόμη σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι. Όταν κρυώσει το γλυκό, τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com