Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά (Glühwein)


















Photo source





Μια πολύ εύκολη συνταγή για το χειμώνα, ένα χριστουγεννιάτικο κρασί με αρωματικά μπαχαρικά! Είναι γευστικότατο, μας ζεσταίνει και μπορούμε να το φτιάξουμε πολύ γρήγορα!

Ονομάζεται  Glühwein και είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις γερμανόφωνες χώρες αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές. Μπορείτε να διαβάσετε για την ιστορία του στο clickatlife ή στη wiki pedia όπου θα βρείτε τις διαφορές στην ονομασία του κρασιού και στα υλικά που προσθέτουν ανά χώρα. 
Θα βρείτε αρκετές παραλλαγές της συνταγής, με μικρές διαφορές στην ποσότητα της ζάχαρης και ενίοτε των μπαχαρικών.

Σε πολλές συνταγές θα δείτε πως προσθέτουν περίπου μια κούπα ζάχαρη καθώς το κρασί ζεσταίνεται, εμένα μου φαίνεται αρκετά γλυκό και δε βάζω. Αν και μια- δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρης μπορούμε να προσθέσουμε καθώς δεν κάνουν μεγάλη διαφορά.


Αυτή εδώ είναι από τις αγαπημένες μου:





Θα χρειαστούμε:

1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρύφαλλα
φλούδα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό




Πως το κάνουμε:

Ζεσταίνουμε το κρασί και το νερό με τη ζάχαρη (αν προσθέσουμε ζάχαρη) και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Δε θα πρέπει να βράσει, αλλά να ζεσταθεί. Περίπου 5 λεπτά είναι αρκετά. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού/λεμονιού και αφήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά για vα τραβήξει τα αρώματα. Σερβίρουμε ζεστό σε κούπες. Η συνταγή είναι για 5-6 άτομα. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com