Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Συνταγή για κριτσίνια












Θα χρειαστούμε:


700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σουσάμι
400 ml νερό
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο




Πως το κάνουμε:

Διαλύουμε το αλάτι στο νερό προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι τα υλικά μας να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν κολλάει αρκετά, βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας και ζυμώνουμε ξανά.  Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ένα μπολ σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες. Όταν φουσκώσει, απλώνουμε τη ζύμη χωρίζουμε σε λωρίδες και τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com