Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Πάστα φλώρα




























Παραδοσιακά στην πάστα φλώρα βάζουμε μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα αλλά γίνεται πολύ ωραία με διάφορες γεύσεις. Μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα δαμάσκηνο, κεράσι, φράουλα, βερίκοκο, ροδάκινο, σύκο ή ότι άλλο μας αρέσει. Πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη γίνεται με μαρμελάδα κορόμηλο που είναι γλυκόξινη. 





Θα χρειαστούμε:


3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμη για να βουτυρώσουμε τη φόρμα
τον κρόκο ενός αυγού
1 φλιτζανάκι κονιάκ
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι (ότι θέλουμε)
1 φλιτζάνια ζάχαρη
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας





Πως το κάνουμε:


Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ανακατεύτουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, τον κρόκο, το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε ή χτυπάμε στο μίξερ μέχρι η ζύμη μας να γίνει αρκετά μαλακή. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο, βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε τη μισή σε μια φόρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να απλώσει και να πιάσει και τα πλαϊνά μέρη. Χρειάζεται η ζύμη μας να μην είναι πολύ λεπτή. Περίπου 2 εκατοστά είναι καλά.
Όταν την απλώσουμε τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι. Στρώνουμε τη μαρμελάδα που μας αρέσει, όση ποσότητα θέλουμε και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λωρίδες και τις απλώνουμε από πάνω δημιουργώντας ένα πλέγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. 







1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com