Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Συνταγές για γλάσο









Βασικό γλάσο ζάχαρης:

800 γρ. ζάχαρη άχνη
100 ml νερό
50 γρ. γλυκόζη
1-2 βανίλιες σε σκόνη

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη γλυκόζη και την βραζούμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η γλυκόζη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια πρόσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και τ’ανακατεύουμε µέχρι να οµογενοποιηθούν.Έτοιμο!

ή

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλιες της σούπας νερό
1-2 βανίλιες

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αυτό το γλάσο είναι πιο απλό και εύκολο.


Γλάσο ρουαγιάλ:

2 απράδια αυγών
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1κουταλιά χυμό λεμονιού
2 βανίλιες σε σκόνη

Χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακτατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτό. Είμναι ένα αρκετά σκληρό και γυαλίστερό σε σχέση με άλλες συνταγές. Μπορούμενα στολίσουμεκέικ,μπισκότα και άλλα γλυκά.


Απλό γλάσο σοκολάτας:

100 γρ. κουβερτούρα
μισό φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Σε πολύ χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε  την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβέρτουρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το γλάσο λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό.


Γλάσο λεμονιού:

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και έτοιμο!


Γλάσο πορτοκαλιού:


1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

Όπως ακριβώς και το λεμόνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και έτοιμο!



Γλάσο με καφέ:

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας καφέ εσπρέσο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας νερό (αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμη)
1 βανίλια σε σκόνη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έτοιμο!




* Στο βασικό γλάσο μπορούμε να προσθέσουμε ειδικό χρώμα ζαχαροπλαστικής ή όποιο χυμό θέλουμε για να πάρει τη γεύση και το χρώμα που μας αρέσει.




Φωτογραφία: keepcalmandposters.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com