Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Παγωτό βανίλια
































Θα χρειαστούμε:

1 κουτί σαντιγί έτοιμη (σε μεταλλικό κουτί)
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες σε σκόνη






Πως το κάνουμε:

Η σαντιγί θα πρέπει να είναι ήδη κρύα, μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Χτυπάμε τη σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φουσκώσει και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και τη βανίλια. Το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και στην κατάψυξη για μισή ώρα. Βγάζουμε και χτυπάμε ξανά με σύρμα. Αυτό θα βοηθήσει να γίνει πιο αφράτο. Μετά από μισή ώρα κάνουμε το ίδιο και το αφήνουμε να παγώσει τελείως. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο μείγμα κομμάτια φρούτων ή μπισκότα. Σερβίρουμε με φρούτα, με σιρόπι, γλυκό του κουταλιού, με τριμμένο μπισκότο, πραλίνα φουντουκιού. Επίσης συνδυάζεται πολύ ωραία με ζεστό σουφλέ σοκολάτας. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com