Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Χρήσιμες συμβουλές για τα γλυκά μας






  • Αν μας έχει περισσέψει ζύμη για μπισκότα ή τάρτες μπορούμε να την καταψύξουμε για να την χρησιμοποιήσουμε άλλη φόρα. Για να τη δουλέψουμε όμως ξανά, θα πρέπει να την αφήσουμε να ξεπαγώσει τελείως από μόνη της.
  • Για να διατηρήσουμε τη ζύμη στην κατάψυξη, την κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη.
  • Για ομοιόμορφα σοκολατάκια μοιράζουμε το μείγμα μας σε φόρμες σιλικόνης ή παγοθήκη.
  • Για να μην κάνει η ζάχαρη σβόλους τη βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο που κλείνει καλά. 
  • Τα σπιτικά μπισκότα διατηρούμε πιο τραγανά και για περισσότερο καιρό αν τα βάλουμε σε μεταλλικό δοχείο ή γυάλινο βάζο και όχι σε τάπερ.
  • Αν έχουμε πολλά μπαγιάτικα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς και δε θέλουμε να τα πετάξουμε, τα απλώνουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με κονιάκ ή λικέρ και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς. Έτσι, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά στα γλυκά μας. 
  • Για να μείνει το κέικ μας αφράτο, όταν το βγάλουμε από το φούρνο σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη.
  • Όταν φτιάχνουμε smoothies με φρούτα στο μπλέντερ καλά είναι να χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φρούτα για να μη λιώσουν. Μπορούμε να βάλουμε τα φρούτα μας στην κατάψυξη για λίγο πριν τα χτυπήσουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com