Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Τα μυστικά του κέικ








  • Η σχάρα του φούρνου στην οποία θα βάλουμε το κέικ πρέπει να είναι στο μεσαίο ράφι εκτός αν η συνταγή μας ζητάει κάτι άλλο. 
  • Θα πρέπει να βουτυρώνουμε και να αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ ή να βάζουμε λαδόκολλα αν η συνταγή το ζητάει.
  • Πρέπει να χρησιμοποιούμε το σωστό μέγεθος φόρμας για να μη απλώσει πολύ το κέικ αν είναι μεγάλη.
  • Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος.
  • Τα αυγά και το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να είναι πολύ κρύα, καλύτερα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για κέικ σοκολάτας αντί για αλεύρι στη φόρμα μπορούμε να βάλουμε κακάο.
  • Χρειάζεται ακρίβεια στη δοσολογία για να βγει καλό το κέικ!
  • Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο όσο ψήνεται γιατί δε θα φουσκώσει!
  • Με μια οδοντογλυφίδα μπορούμε να δούμε αν ψήθηκε, αφού όμως έχει φουσκώσει και λίγο πριν το κλείσουμε.
  • Δεν ξεφορμάρουμε το κέικ μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γιατί θα κομματιαστεί, περιμένουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει.
  • Όταν το κέικ ψηθεί, δεν το αφήνουμε μέσα στο φούρνο γιατί θα στεγνώσει.
  • Οι φούρνοι, δεν είναι πάντα το ίδιο δυνατοί, θα πρέπει να ξέρουμε το φούρνο μας. Ακόμη και αν η συνταγή λέει 180 βαθμούς και ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός ίσως είναι καλύτερα να το ψήσουμε στους 170 βαθμούς.








Φωτογραφία από: www.vanillaonmymind.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com