Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Ταρτάκια με κεράσι

































Θα χρειαστούμε:


για τη ζύμη:

400 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 αυγό


για την κρέμα:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη κρέμα και να τη φτιάξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. 



για το σιρόπι (τζελ):

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια


επιπλέον:

3-4 φλιτζάνια κεράσια καθαρισμένα χωρίς το κουκούτσι



Πως το κάνουμε: 


Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια ώσπου να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Προσέχουμε όμως να μη ρίξουμε πάρα πολύ αλεύρι γιατί η ζύμη θα σφίξει αρκετά και δε χρειάζεται. Απλώνουμε τη ζύμη σε μικρά ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια. Μπορούμε να κάνουμε μια μπάλα ζύμης και να την απλώσουμε προσεκτικά στο φορμάκι. Θα πρέπει το πάχος να είναι περίπου ένα εκατοστό. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε και έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, απλώνουμε επάνω την κρέμα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια βάζουμε επάνω τα κεράσια.
Αν χρησιμοποιήσουμε σιρόπι (τζελ) για να τα καλύψουμε τα φρούτα το βράζουμε μέχρι να δέσει και μόλις κρυώσει καλύπτουμε τα ταρτάκια με αυτό. Διατηρούμε στο ψυγείο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com