Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Παγωτό σοκολάτα



























Θα χρειαστούμε:


600 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια ( ή σε σταγόνες)
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας λικέρ σοκολάτα (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι




Πως το κάνουμε:


Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Όταν ζεσταθεί αρκετά και λιώσει η ζάχαρη τελείως, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το λικέρ. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε χτυπάμε λίγο στο μίξερ. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη για να παγώσει.







Photo by: www.pixabay.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com