Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Σάμαλι πολίτικο με γιαούρτι -Şambali






















Μια πολύ νόστιμη συνταγή από την αστρολόγο Αλίντα Κανάκη! Στο blog της politika-fagita-alindakanaki.blogspot.gr μπορείτε να βρείτε κι άλλες πολίτικες συνταγές για τα γλυκά και τα φαγητά σας! 







Θα χρειαστούμε:



ενάμισι φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι . ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι. γιαούρτι
1 κ. γλ. σόδα
χυμό από ½ λεμόνι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ. σ. Βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη, λιωμένο
1 βανίλια
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση η φιστίκι Αιγίνης τριμμένο






για το σιρόπι:


3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
1 ξύλλο κανέλλας προαιρετικά






Πως το κάνουμε:



Ανακατεύουμε τα σιμιγδάλια με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού .Βάζουμε σ᾿ ένα άλλο μπολ το γιαούρτι, ρίχνουμε τη σόδα στο λεμόνι, ανακατεύουμε, και το ρίχνουμε στο γιαούρτι,ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα σιμιγδάλια. Με το μίξερ, δουλεύουμε καλά όλα μαζί τα τα υλικά.( Το μείγμα πρέπει να είναι προς το σφιχτό).Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να φουσκώσουν καλά τα σιμιγδάλια. Σε βουτυρωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα,στρώνουμε καλά με βρεγμένη σπάτουλα,χαράζουμε το σχήμα που θέλουμε και στολίζουμε με μισά αμύγδαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε την επιφάνεια του με φρέσκο βούτυρο η μαργαρίνη. Αφού κρυώσει το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε σιγά σιγά το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.



Αλίντα Κανάκη





Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com