Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Tips για τέλειο παγωτό







  • Για να αποκτήσει το παγωτό μας πιο μαλακή υφή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλκοόλ. Το αλκοόλ κάνε το παγωτό να μην παγώνει τελείως και να μην κρυσταλλώνει. Αν βάλουμε 1-2 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο περίπου παγωτό τότε απλά θα είναι πιο μαλακό. Προσοχή, όχι περισσότερο γιατί το παγωτό δε θα παγώσει ποτέ. 
  • Η ζάχαρη κάνει το παγωτό να έχει πιο γυαλιστερή υφή.
  • Για να γίνει πιο αφράτο το παγωτό, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τότε αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 περίπου λεπτά και μετά το χτυπάμε ξανά στο μίξερ. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε 1, 2 ή και 3 φορές. 
  • Το σπιτικό παγωτό, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για 2-3 μήνες, αν βέβαια δεν έχει ξεπαγώσει. 
  • Αν βάλουμε ζαχαρούχο γάλα, τότε ο παγωτό θα έχει πιο βελούδινη υφή.
  • Τα αυγά μαλακώνουν το παγωτό και του δίνουν "μαστιχωτή" υφή.
  • Αν προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, φρούτα ή μπισκότα, καλύτερα είναι να τα προσθέσουμε στην αρχή μαζί με όλα τα άλλα υλικά και όχι όταν θα το χτυπήσουμε ξανά στο μίξερ.
  • Όταν φτιάχνουμε το παγωτό, παγώνουμε ταυτόχρονα και το μεταλλικό σκεύος όπου θα βάλουμε το παγωτό μας.
  • Αν η συνταγή δίνει κρέμα γάλακτος τότε δε θα πρέπει να είναι με χαμηλά λιπαρά γιατί μπορεί το παγωτό να μη σφίξει.
  • Το ίδιο και με το γάλα με χαμηλά λιπαρά. 
  • Η ζελατίνη βοηθά το παγωτό να γίνει αφράτο χωρίς να κρυσταλλώσει.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com