Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Κρέμα ζαχαροπλαστικής




























Θα χρειαστούμε:


μισό λίτρο γάλα
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
2 βανίλιες σε σκόνη
1 κ.γλ. κορν φλάουρ





Πως το κάνουμε:


Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη ενώ σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Λίγο πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε λίγο λίγο με μια κουτάλα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει πηχτό (δεν αφήνουμε χωρίς να ανακατέψουμε) και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντας τη με μια μεμβράνη για να μη δημιουργηθεί πέτσα και τη χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας.










Φωτογραφία από:  http://forums.girlscoool.com/coool949712/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com