Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Μαρμελάδα βερίκοκο


Θα χρειαστούμε:

1 κιλό βερίκοκα
500 γρ. ζάχαρη
το χυμό ενός λεμονιού

Πως το κάνουμε:

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας το κουκούτσι. (Αν θέλουμε,κρατάμε τα κουκούτσια για να φτιάξουμε λικέρ πικραμύγδαλο). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη και επαναλαμβάνουμε. Αφήνουμε τα βερίκοκα στην κατσαρόλα όλο το βράδυ να σιροπιάσουν και την επόμενη μέρα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά. Νερό βάζουμε τόσο ώστε να καλύψει τα βερίκοκα. Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Όσο πιο πολύ βράζουμε την μαρμελάδα τόσο πιο πολύ σκουραίνει. Μόλις αρχίσει να δένει η μαρμελάδα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μόλις κρυώσει τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Ένας ακόμη τρόπος είναι να πολτοποιήσουμε τα βερίκοκα και και να βράσουμε τη μαρμελάδα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη χωρίς να τα αφήσουμε ένα ολόκληρο βράδυ να σιροπιάσουν. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε σκόνη βανίλιας για περισσότερο άρωμα. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com