Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Γλυκό σύκο






















Θα χρειαστούμε:

1 κιλό σύκα (όχι ώριμα, τα πρώτα σύκα πριν ωριμάσουν)
3 ποτήρια νερό
800 γρ. ζάχαρη
το χυμό ενός λεμονιού(προεραιτικά)



Πως το κάνουμε:

Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και κόβουμε το επάνω κοτσανάκι τους προσεκτικά. Τα βράζουμε για για περίπου 5' ( να πάρει μια βράση) και αλλάζουμε το νερό. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα πηρούνι. Όταν βράσουν τα σύκα τα βγάζουμε σε ένα τρυπητό και μόλις κρυώσουν λίγο τα πατάμε ελαφρώς με το χέρι για να φύγει το πολύ νερό. Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα με τα τρία ποτήριανερό και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com