Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Παγωτό γιαούρτι





























Θα χρειαστούμε:

250 γρ. γάλα
450 γρ. γιαούρτι
120 γρ. ζάχαρη
τους κρόκους 4 αυγών
2 βανίλιες σε σκόνη





Πως το κάνουμε:


Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τις βανίλιες και τη μισή από τη ζάχαρη για να βράσει σε μέτρια φωτιά και το αποσύρουμε σε μόλις πάρει μια βράση. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς, να μην είναι καυτό. Χτυπάμε σε ένα άλλο σκεύος τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το χλιαρό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και χτυπάμε στο μίξερ. Βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από 20-30 λεπτά το βγάζουμε και το ξανά χτυπάμε στο μίξερ. Επαναλαμβάνουμε το χτύπημα κάθε 20-30 λεπτά τουλάχιστον 3 φορές. Δείτε εδώ χρήσιμες συμβουλές για πιο αφράτο παγωτό. 
Μπορούμε να σερβίρουμε με φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς, σιρόπι. Επίσης ταιριάζει πολύ ωραία με γλυκό σύκο ή σως φράουλας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com