Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Αρωματική ζάχαρη: πως να τη φτιάξουμε




























Μπορούμε πολύ εύκολα να δώσουμε άλλη γεύση στον καφέ, το τσάι και στα γλυκά μας χρησιμοποιώντας μερικά μόνο υλικά όπως η βανίλια ή ξύσμα από εσπεριδοειδή.

Θα χρειαστούμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική, 1 μπαστουνάκι βανίλιας ή μια βανίλια σε σκόνη και ένα βάζο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά στο βάζο και το κρατάμε κλειστό για 1 τουλάχιστον εβδομάδα. Αν θέλουμε αντί για βανίλια χρησιμοποιούμε ξύσμα από πορτοκάλι, λεμόνι ή περγαμόντο που είναι ιδιαίτερα αρωματικό (περίπου 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα.θα δώσουν αρκετά έντονο άρωμα). Πολύ ωραίο άρωμα θα δώσει και μια κουταλιά της σούπας κανέλα ή αποξηραμένη λεβάντα. Το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο όπως τα παραπάνω. Η ζάχαρη με την κανέλα ταιριάζει πολύ στον ελληνικό καφέ ενώ με τη λεβάντα στα κέικ, τα μπισκότα ή τα μελομακάρονα.






Πηγή: Μπισκότο


Φωτογραφία από: www.keepcalm-o-matic.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com