Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Μυστικά για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού






  • Αν τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πικρά, ξεπρικρίζουμε είτε βάζοντας τα σε νερό για αρκετές ώρες και αλλάζοντας το, είτε βράζοντας τα ελαφρώς και πετώντας το πρώτο νερό. (π.χ. φλούδες εσπεριδοειδών για γλυκό)
  • Για να μη ζαχαρώσει το γλυκό βράζουμε με 2 κουταλιές γλυκόζης ή ρίχνουμε στη μαρμελάδα ή το γλυκό το χυμό ενός λεμονιού.
  • Μπορούμε επίσης να βάλουμε τα φρούτα μέσα σε νερό με 1 φλιτζανάκι λεμόνι πριν τα βράσουμε.
  • Αν πάραυτα ζαχαρώσει βράζουμε ξανά για λίγο προσθέτοντας λίγο νερό.
  • Αν στερεοποιηθεί η μαρμελάδα πολύ ρίχνουμε λίγο νερό και ξανά βράζουμε.






Photo by: www.pixabay.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com