Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Μαρμελάδα κεράσι




























Αυτή η μαρμελάδα είναι μια από τις αγαπημένες μου και χαίρομαι πάρα πολύ να τη φτιάχνω κάθε χρόνο, όπως επίσης και τη μαρμελάδα φράουλα. Δε θέλω να είναι πολύ γλυκιά και βάζω λιγότερη ζάχαρη από το σύνηθες. Αν εσάς σας φαίνεται πως ξινίζει απλώς προσθέστε λίγη ζάχαρη. Οι περισσότερες συνταγές, δίνουν 700-800 γρ. ζάχαρη για ένα κιλό κεράσια και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. 
Σας γράφω τη συνταγή όπως την ακολουθώ κάθε φορά, είναι γλυκιά, όχι όμως πάρα πολύ.  Ελπίζω να σας αρέσει!!!



Θα χρειαστούμε:



1 κιλό κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
500 γρ. ζάχαρη
το χυμό ενός λεμονιού
1 βανίλια σε σκόνη




Πως το κάνουμε:


Διαλέγουμε κεράσια χωρίς χτυπήματα και τα πλένουμε καλά. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια και μετά τα ζυγίζουμε. Αν θέλουμε η μαρμελάδα να είναι λεία τα πολτοποιούμε, διαφορετικά τα αφήνουμε έτσι όπως είναι. Εμένα μου αρέσει η μαρμελάδα να έχει κομμάτια φρούτων και τα αφήνω έτσι. Το ίδιο και στις άλλες μαρμελάδες. Απλώνουμε τα κεράσια στην κατσαρόλα και από άνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Νερό θέλουμε τόσο ώστε να τα καλύψει ίσως και λίγο παραπάνω, αν τη θέλουμε πιο ρευστή. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε με ξύλινη κουτάλα αν και όταν χρειάζεται. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα, και προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και γυρνάμε ανάποδα μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε ένα βάζο, θα πρέπει να διατηρήσουμε στο ψυγείο. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com