Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Μαρμελάδα με λευκόσαρκα ροδάκινα
































Θα χρειαστούμε:



1 κιλό ροδάκινα με λευκή σάρκα (ώριμα)
500 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη
το χυμό ενός λεμονιού






Πως το κάνουμε:



Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αν θέλουμε τα πολτοποιούμε πρώτα αλλά δεν είναι απαραίτητο. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και νερό ίσα ίσα να τα καλύψει. Όχι περισσότερο. Βράζουμε για περίπου μια ώρα σε μέτρια φωτιά. Πριν το κλείσουμε, ρίχνουμε το λεμόνι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.Όσο είναι ακόμη ζεστή τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
( Όταν κρυώσει θα είναι πιο σταθερή από ότι όταν είναι ζεστή.)
































2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, λευκόσαρκα ροδάκινα εννοείτε τα νεκταρίνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, όχι, αν και υπάρχουν και νεκταρίνια λευκόσαρκα. Είναι σαν όλα τα ροδάκινα, απλά η σάρκα τους δεν είναι πορτοκαλί- κίτρινη, είναι λευκή. Αν κάνετε μια αναζήτηση στις φωτογραφίες της google, θα τα δείτε. Η μαρμελάδα γίνεται πιο ελαφριά στη γεύση με τα λευκόσαρκα ροδάκινα, ωστόσο μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια συνταγή με τα συνηθισμένα ροδάκινα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com