Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Σπιτικό φυστικοβούτυρο






















Είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό φυστικοβούτυρο, εύκολο, γρήγορο και νόστιμο.
Συνοδεύουμε με μαρμελάδα ή σκέτο. Η μαρμελάδα φράουλα του ταιριάζει αρκετά. Με λίγη χρωματιστή τρούφα από πάνω έχουμε αμέσως ένα χορταστικό σνακ για τα παιδιά. Ακόμη, μπορούμε να το προσθέσουμε σε συνταγές για μπισκότα. Το διατηρούμε στο ψυγείο περίπου ένα μήνα.




Θα χρειαστούμε:

300 γρ. φιστίκια αράπικα καθαρισμένα και αλατισμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι (προαιρετικά)




















Πως το κάνουμε:

Απλώνουμε τα φιστίκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 5'. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το λάδι και το μέλι μέχρι γίνει σαν κρέμα. Αν θέλουμε να είναι πιο crunchy δεν το χτυπάμε πολύ ώρα.
Το μέλι θα το κάνει πιο γλυκό, δεν είναι όμως απαραίτητο να το βάλουμε. Επίσης αν θέλουμε να το κάνουμε λιγάκι διαφορετικό προσθέτουμε λίγη κανέλα ή μια κουταλιά της σούπας κακάο πικρό.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com