Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Γλυκό καρπούζι


Θα χρειαστούμε:

1 κιλό φλούδα καρπουζιού (μόνο το άσπρο μέρος)
800 γρ. ζάχαρη
το χυμό 2 λεμονιών
1 βανίλια σε σκόνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ασβέστη (σε νερό)
1 ποτήρι νερό

Πως το κάνουμε:Καθαρίζουμε την πράσινη φλούδα και την κόκκινη ψίχα από μέσα και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος. (Αν θέλουμε κρατάμε ελάχιστα από το κόκκινο μέρος της φλούδας) Κόβουμε τις φλούδες σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια. 
Διαλύουμε τον ασβέστη σε ένα μεγάλο σκεύος ή σε μια λεκάνη με νερό αρκετό που να καλύπτει τις φλούδες και αφήνουμε για 5-6 ώρες. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις βράζουμε για 10'. Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις φλούδες σε κρύο νερό με το χυμό ενός λεμονιού και αφήνουμε για 2-3 ώρες. Στραγγίζουμε τις φλούδες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε έτσι για 3 ώρες. 
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για 10΄. Αφήνουμε στην κατσαρόλα και την επόμενη μέρα βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό ενός λεμονιού. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αναποδογυρίζουμε για λίγα λεπτά.

Έχει μεγάλη διαδικασία αλλά είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό και αξίζει τον κόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com