Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρμελάδα ροδάκινο-κανέλα


























Με τα τελευταία ροδάκινα που βρήκα αποφάσισα να κάνω μια μαρμελάδα ακόμη, λιγάκι διαφορετική, προσθέτοντας κανέλα. Γίνεται πολύ ωραία, με γεμάτη γεύση και έντονο το άρωμα της κανέλας. Αν δε σας αρέσουν τα έντονα αρώματα μπορείτε να ακολουθήσετε τη συνταγή χωρίς την κανέλα.






Θα χρειαστούμε:



1 κιλό ροδάκινα(ώριμα)
800 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη
2 ξυλάκια κανέλας
το χυμό ενός λεμονιού
μισό ποτήρι νερό






Πως το κάνουμε:



Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα ροδάκινα, κόβουμε σε φέτες και πολτοποιούμε. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη το νερό και τη βανίλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα, όχι όμως περισσότερο. Στη μισή ώρα περίπου ρίχνουμε τα ξυλάκια κανέλας. Όταν η μαρμελάδα είναι σχεδόν έτοιμη ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα όσο είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα ώσπου να κρυώσει. Τα ροδάκινα που χρησιμοποίησα ήταν μισά από τα κανονικά και μισά λευκόσαρκα, ωστόσο δεν έχει και πολύ μεγάλη διαφορά στη γεύση εφόσον είναι μισά και μισά, μπορείτε να τη φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα γνωστά ροδάκινα.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com