Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μπισκότα λεμονιού

























Θα χρειαστούμε:


450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
180 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 φακελάκι μέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη
το ξύσμα και το χυμό 2 λεμονιών
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες




Πως το κάνουμε:


Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη βανίλια, τη ζάχαρη την κρυσταλλική και την άχνη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το βούτυρο θα ασπρίσει μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και το αυγό με το χυμό και το ξύσμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει. Αν κολλάει αρκετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας ή στη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη μας και κάνουμε σχήματα με το ειδικό εργαλείο για μπισκότα. Αν δεν έχουμε μπορούμε να τα κάνουμε πλεξούδες ή να χρησιμοποιήσουμε την επιφάνεια ενός μικρού φλιτζανιού(για τον ελληνικό καφέ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 20-22 λεπτά.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com