Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυκό κυδώνι



























Θα χρειαστούμε:



1 κιλό κυδώνια
800 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 βανίλια σε σκόνη
το χυμό 2 λεμονιών
4-5 φύλλα αρμπαρόριζα









Πως το κάνουμε:



Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα ή τα ξύνουμε όπως τα πορτοκάλια ή τα λεμόνια και κόβουμε σε μπαστουνάκια. Επίσης μπορούμε να τα τρίψουμε σε χοντρό τρίφτη όπως φαίνεται στη φωτογραφία.  Ρίχνουμε το μισό λεμόνι σε ένα μπολ με νερό και εκεί ρίχνουμε τα κυδώνια για να μη μαυρίσουν ενόσω τα καθαρίζουμε. Αυτό το νερό το πετάμε και στραγγίζουμε τα κυδώνια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα δύο ποτήρια νερό για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα φύλλα αρμπαρόριζας και βράζουμε για άλλα 40 λεπτά μέχρι να δέσει το γλυκό. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Αν θέλουμε τα φύλλα τα αφαιρούμε πριν μεταφέρουμε το γλυκό σε βάζα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com