Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Μπισκότα πορτοκαλιού

























Θα χρειαστούμε:

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
180 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 φακελάκι μέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες






Πως το κάνουμε:


Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε και το αυγό και το ξύσμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μέχρι να σταματήσει να κολλάει. Αν κολλάει αρκετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας ή στη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη μας και κάνουμε σχήματα με το ειδικό εργαλείο για μπισκότα. Αν δεν έχουμε μπορούμε να τα κάνουμε πλεξούδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 20-22 λεπτά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com