Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Μαρμελάδα δαμάσκηνο





























Θα χρειαστούμε:



1 κιλό δαμάσκηνα (καθαρισμένα από κουκούτσια)
800 γρ. ζάχαρη
το χυμό ενός λεμονιού
2 βανίλιες σε σκόνη






Πως το κάνουμε: 




Πλένουμε πολύ καλά τα δαμάσκηνα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρότερες φέτες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα ίσα να καλύψει τα δαμάσκηνα, όχι περισσότερο.  Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Αν χρειαστεί αφαιρούμε τον αφρό που τυχόν θα σχηματιστεί. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά. Προσέχουμε να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Αν δεν έχει δέσει η μαρμελάδα, βράζουμε λίγο ακόμη.





*Αν δε θέλουμε η μαρμελάδα να έχει κομμάτια δαμάσκηνο, πριν τη βράσουμε πολτοποιούμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com