Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Κέικ με σταφίδες




























Θα χρειαστούμε:

500 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.  βούτυρο σε θερμοκρασία  δωματίου
100 γρ. ζάχαρη λευκή  κρυσταλλική
4 αυγά
Το ξύσμα ενός λεμονιού
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
80γρ.  κουβερτούρα τριμμένη  ή σε σταγόνες
120 γρ. σταφίδες ξανθιές
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1  βανίλια σε σκόνη

(Λίγο ακόμη βούτυρο για να απλώσουμε στη φόρμα)









Πως το κάνουμε:



Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, τις σταφίδες και τέλος την κουβερτούρα και ανακατεύουμε, όχι όμως αρκετή ώρα με το μίξερ για να μη θρυμματίσουμε τις σταφίδες. Την κουβερτούρα μπορούμε να την περάσουμε από τον τρίφτη ή να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα σε σταγόνες.  Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μείγμα για το κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, όχι περισσότερο. 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com