Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Κέικ καρότο-πορτοκάλι

























Θα χρειαστούμε:


400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο
4 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες σε σκόνη
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 μεσαίου μεγέθους καρότα
(ζάχαρη άχνη ή τριμμένους ξηρούς καρπούς για το πασπάλισμα)



























Πως το κάνουμε:


Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρότα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα στο μίξερ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 42-45 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com