Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Συνταγή για πάστα φλώρα, νούμερο 2



























Θα χρειαστούμε:

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες σε σκόνη
2 αυγά
2 κ.σ. ουίσκι
1 κ.σ. ξύσμα περγαμόντο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού 




Πως το κάνουμε:


Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη με το βούτυρο και βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ανακατεύουμε τα αυγά, το ξύσμα, το ουίσκι και τις βανίλιες  και ζυμώνουμε ή χτυπάμε στο μίξερ μέχρι η ζύμη μας να γίνει αρκετά μαλακή. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο, βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε τη μισή σε μια φόρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να απλώσει και να πιάσει και τα πλαϊνά μέρη. Χρειάζεται η ζύμη μας να μην είναι πολύ λεπτή. Περίπου 2 εκατοστά είναι καλά.
Όταν την απλώσουμε τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι. Στρώνουμε τη μαρμελάδα που μας αρέσει, όση ποσότητα θέλουμε και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λωρίδες και τις απλώνουμε από πάνω δημιουργώντας ένα πλέγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. 
Προσοχή με το ξύσμα από το περγαμόντο γιατί έχει πολύ έντονο άρωμα. Θα πρέπει να προσέξουμε επίσης, να μη ρίξουμε αρκετό αλκοόλ στη ζύμη μας, 2 κουταλιές της σούπας ουίσκι είναι αρκετές. 
Καλή επιτυχία!!!!

Μπορείτε να δείτε εδώ  ακόμη μια συνταγή για πάστα φλώρα με κονιάκ και ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com