Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Γλυκό πορτοκάλι


Θα χρειαστούμε:

1 κιλό φλούδες πορτοκαλιού( χοντρές για γλυκό)
800 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
το χυμό ενός λεμονιού


Πως το κάνουμε:


Ξύνουμε τα πορτοκάλια από στη ψιλή πλευρά του τρίφτη για να αφαιρέσουμε το πικρό μέρος της φλούδας. Κόβουμε κάθετα τις φλούδες σε 4 μέρη, τυλίγουμε την κάθε μια σε ρολό και τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα για να στερεωθούν. Βάζουμε τις φλούδες σε κρύο νερό για μια μέρα για να ξεπικρίσουν  και αλλάζουμε το νερό συχνά (6-7 φορές). 
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά τις φλούδες για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια, σε καθαρό νερό (θα χρειαστούμε ένα λίτρο για ένα κιλό φλούδες), βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. 
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αν χρειαστεί, δηλαδή αν δεν έχει δέσει το γλυκό, βράζουμε λίγο ακόμη. Όταν το γλυκό κρυώσει, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. 

* Συνήθως στα γλυκά του κουταλιού, το σιρόπι είναι πιο σταθερό την επόμενη μέρα. 
* Μπορούμε να βάλουμε στο γλυκό ξυλάκι κανέλας ή αστεροειδή γλυκάνισο.
   Όχι όμως και τα δύο μαζί. 
* Βάζουμε χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το γλυκό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com