Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Αρωματικό κέικ πορτοκάλι




























Θα χρειαστούμε:


350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες σε σκόνη
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ.λ. κανέλα (προαιρετικά)




Πως το κάνουμε:


Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα υλικά, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα στο μίξερ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 42-45 λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com