Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Το πιο ωραίο muffin




Βρήκα αυτή την υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή στη Μαμά Πρωτάρα, αγαπημένο blog με υπέροχες συνταγές, χρήσιμα και πρωτότυπα tips για το σπίτι, ιδέες για τις μαμάδες και κατασκευές. 
Σας δίνω τη συνταγή ακριβώς όπως τη βρήκα!








Θα χρειαστούμε: 

100γρ. μαργαρίνη(σε θερμοκρασία δωματίου ή ψιλολιωμένο, μαλακό)
100γρ. ζάχαρη
100γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1-2 αυγά (εγώ βάζω ένα γιατί είναι χωριάτικα και δε θέλω να "μυρίζει" το κέικ)





Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το αυγό και τέλος το αλεύρι.
Βάζουμε σε χάρτινες θήκες muffin που έχουμε βάλει στο ειδικό ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 14-18 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μεγάλα ή μικρά τα έχουμε κάνει).

*Προσέχουμε η γέμιση στο κάθε χαρτάκι muffin να μην ξεπερνά το πολύ τα 2/3 της θήκης γιατί φουσκώνουν!





Μερικές παραλλαγές που μας δίνει η Μαμά Πρωτάρα:


Μπορούμε αντί για 100γρ. αλεύρι να βάλουμε 25γρ. κακάο και 75γρ. αλεύρι για να γίνουν σοκολατένια.

Μπορούμε να κάνουμε διπλή δόση και να το βάλουμε στην μακρόστενη θήκη του κέικ (με ή χωρίς γέμιση).

Μπορούμε να βάλουμε βανίλια (απόσταγμα ή βανιλίνη) και να γίνουν βανίλιας.

Μπορούμε να βάλουμε λεμόνι (ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι) και κομματάκια άσπρης σοκολάτας.

Μπορούμε να βάλουμε λίγο μπέιλις (baileys) ή λίγο καφέ ή κομματάκια σοκολάτας ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς ή γέμιση μαρμελάδας ή γλυκό κουταλιού.

Έχω τρίψει και καρυδάτο (καριόκες) στο μούλτι και τα έχω ανακατέψει μέσα στη ζύμη! Πολύ γευστικό και με ωραία μυρωδιά!

Έχω λιώσει μια μπανάνα και έχω βάλει και σταφίδες.

Μπορούμε να βάλουμε και ινδοκάρυδο στην αγαπημένη παραλλαγή πορτοκαλιού.






Στο blog της θα βρείτε επίσης πολύ χρήσιμες ιδέες για το τι θα κάνετε με τις παλιές ξυλομπογιές , πως θα χρησιμοποιήσετε τις κάλτσες που πλέον είναι μόνες χωρίς το ταίρι τους  και πως θα φτιάξετε πλαστελίνη!!!















<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13811163/?claim=sk7qyj6ms5j">Follow my blog with Bloglovin</a>

2 σχόλια:

  1. Να βάζεις κανονικά τα αυγά αλλά και βανίλια μαζί ή ξύσμα λεμονιού όπως λες και στις παραλλαγές :)
    Δεν θα μυρίζουν καθόλου!!!! Φιλάκια!!!!! Εύκολη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολύ εύκολη!!! Όντως με τη βανίλια δε μυρίζει το κέικ από τα αυγά!
      Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com