Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Ρυζόγαλο συνταγή




























Θα χρειαστούμε:


1 ποτήρι νερό
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασσέ
10 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες σε σκόνη
1 κ.σ. κορν φλάουρ







Πως το κάνουμε:


Βάζουμε το ρύζι μέσα σε νερό για μια τουλάχιστον ώρα, αλλάζουμε μια φορά το νερό και αφήνουμε λίγη ώρα ακόμη. Πιέζουμε το ρύζι με τα χέρια μας και ξεπλένουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το γάλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη να πάρει μια βράση, ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου και ανακατεύουμε κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ξανά και μόλις πήξει βάζουμε σε ατομικά μπολάκια και στο ψυγείο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε κανέλα. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com