Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Κουλουράκια με μαχλέπι











Θα χρειαστούμε:

700 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μαχλέπι σε σκόνη
2 κρόκους αυγών
1 ολόκληρο αυγό για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ




Πως το κάνουμε:


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ανακατεύουμε μαζί τα το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο και προσθέτουμε το μαχλέπι και τα αυγά ένα ένα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μαλακώσει αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο κόμη αλεύρι στα χέρια μας. Πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που μας αρέσει και τα βάζουμε προσεκτικά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Προσέχουμε να έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και με ένα πινέλο αλείφουμε ένα ένα τα κουλουράκια. Πασπαλίσουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 17-20 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι φούρνος μας. Όταν ροδίσουν από πάνω είναι έτοιμα. 
Τα κουλουράκια γίνονται τραγανά και αρκετά αρωματικά. 





*Προσέχουμε αν τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά μεγάλα ή βάλουμε περισσότερο βούτυρο, ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com