Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Παγωμένο γλύκισμα με φράουλα και γιαούρτι


Βρήκα αυτή την πανεύκολη ιδέα για παγωτό με φράουλες και γιαούρτι στο Just a Taste και ενθουσιάστηκα! Είναι ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλύκισμα με φράουλες και γιαούρτι το οποίο θυμίζει περισσότερο γρανίτα. Άλλαξα λιγάκι τις ποσότητες και δεν χρησιμοποίησα χυμό λεμονιού όπως φαίνεται στην αρχική συνταγή. Οι φράουλες είναι αρκετά ξινές μερικές φορές και μου φάνηκε υπερβολή για τα γούστα μου. Σας γράφω τη συνταγή όπως την άλλαξα και ακολούθησα εγώ: 


Θα χρειαστούμε:


500 γρ. φράουλες
100 γρ. κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2-3 κ.σ. μέλι


Πως το κάνουμε: 


Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα πράσινα κοτσανάκια τους. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Το γιαούρτι επίσης χρειάζεται να είναι αρκετά κρύο. Πριν βάλουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μπορούμε για 10 λεπτά να βάλουμε και το γιαούρτι στην κατάψυξη. Πολτοποιούμε τις φράουλες με το γιαούρτι και το μέλι και είναι έτοιμο όταν λιώσουν τελείως οι φράουλες.
Καλύτερα είναι να καταναλώσουμε αμέσως γιατί αν παγώσει ξανά το γλύκισμα, δεν είναι έτοιμο να σερβίρουμε αμέσως και θα πρέπει να ξεπαγώσει. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι αφράτο όπως ένα κλασικό σπιτικό παγωτό. Δείτε εδώ χρήσιμες συμβουλές για σπιτικό παγωτό.

*Σερβίρετε με κουταλάκι. 

* Κι εσείς μπορείτε να κάνετε το ίδιο, να αλλάξετε δηλαδή  τις ποσότητες για να είναι πιο κοντά στα γούστα σας. 


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com