Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Σως φράουλας




























Θα χρειαστούμε:


500 γρ. φράουλες
4-5 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 βανίλια σε σκόνη προαιρετικά





Πως το κάνουμε:


Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα πράσινα κοτσανάκια. Πολτοποιούμε τις φράουλες και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά με το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 22-25 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με 2-3 κουταλιές νερό και το προσθέτουμε στις φράουλες. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να "δέσει" απομακρύνοντας το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο. 


*Χρησιμοποιούμε τη σως φράουλας είτε για να γαρνίρουμε γλυκά και παγωτά είτε για να δώσουμε έξτρα γεύση σε ένα γιαουρτάκι ή μια κρέμα. 

*Αν θέλετε να είναι αρκετά γλυκιά η σως, διαλέξτε ώριμες φράουλες ή προσθέστε λίγη ακόμη ζάχαρη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com