Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Εύκολη τάρτα λεμόνι




























Βρήκα ένα πολύ εύκολο τρόπο για να φτιάξω μια εύκολη λεμονόπιτα ή σαν λεμονόπιτα. Περισσότερο τάρτα λεμόνι είναι. Βρήκα λοιπόν την ιδέα για την τάρτα με τα μπισκότα digestive αντί της ζύμης στο Queen ωστόσο δεν ακολούθησα τη συνταγή για την κρέμα λεμόνι όπως δίνεται, έκανα κάποιες υπερβολές στις ποσότητες και πρόσθεσα βανίλια για επιπλέον άρωμα. Μου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και έβαλα αρκετό λεμόνι και βανίλια. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας προσωπικές πινελιές. Παρακάτω σας γράφω τη συνταγή όπως ακριβώς έκανα την τάρτα που φαίνεται στη φωτογραφία. 






Θα χρειαστούμε:


μια συσκευασία μπισκότα digestive 220 γρ.
150 γρ. βούτυρο


για την κρέμα:

1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ)
2 κρόκους αυγών
ξύσμα 2 λεμονιών
χυμό 2 λεμονιών
2 βανίλιες σε σκόνη








Πως το κάνουμε:

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε μια φόρμα επίπεδη. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε πάνω στο τριμμένο μπισκότο έτσι ώστε να πάει παντού. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο θα πρέπει να μας δίνει την εντύπωση ενός μεγάλου μπισκότου, όχι να τρίβεται.  Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. 









*Αν το βούτυρο δεν ανακατευτεί καλά με το μπισκότο τότε θα τρίβετε και δε θα μπορούμε να το σερβίρουμε. Αν δεν έχει ενωθεί καλά, προσθέστε λίγο βούτυρο ακόμη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com