Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Εύκολο γλύκισμα με κρέμα




































Θα χρειαστούμε:



για την κρέμα:



μισό λίτρο γάλα
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
2 βανίλιες σε σκόνη
1 κ.γλ. κορν φλάουρ



για τη βάση:


250 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. βούτυρο λιωμένο

και μερικά κομμάτια φρούτων



Πως το κάνουμε:


για τη βάση:



Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί. Απλώνουμε τα τριμμένα μπισκότα σε μικρά ποτηράκια ή μπολ.


για την κρέμα:


Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη ενώ σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Λίγο πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε λίγο λίγο με μια κουτάλα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει πηχτό (δεν αφήνουμε χωρίς να ανακατέψουμε) και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντας τη με μια μεμβράνη για να μη δημιουργηθεί πέτσα και τη χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό μας. Αφού λοιπόν έχει κρυώσει ρίχνουμε μερικές κουταλιές στα μπολ ή στα ποτήρια πάνω από το τριμμένο μπισκότο και προσθέτουμε στο κάθε ένα μια φέτα φρούτου της αρεσκείας μας.






*για ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη κρέμα στιγμής






1 σχόλιο:

  1. Την κρεμα αν την ανακατεψετε με σαντιγη θα γινει ακομα πιο ωραια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com