Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Γρανίτα νεκταρίνι-βερίκοκοΕίναι μια πολύ εύκολη γρανίτα που γίνεται οποιαδήποτε στιγμή με οποιαδήποτε φρούτα μας αρέσουν. Δε χρειάζεται πολλά υλικά, παρά μόνο παγωμένα φρούτα. Μπορούμε στα φρούτα να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές γιαούρτι ή να απολαύσουμε τα παγωμένα φρούτα σκέτα. Ζάχαρη δεν έβαλα καθόλου γιατί τα φρούτα ήταν ήδη γλυκά από μόνα τους. 


Θα χρειαστούμε:


2 νεκταρίνια
5-6 βερίκοκα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Πως το κάνουμε:


Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια των φρούτων στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Χρειάζεται να μην είναι σε αλουμινόχαρτο γιατί θα τα χρησιμοποιήσουμε παγωμένα. Μετά από 2 ώρες, πολτοποιούμε τα φρούτα μαζί με το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε την ίδια στιγμή σε μπολ ή βάζουμε σε ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι. Στην περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε και για άλλη φορά, αντί να παγώσετε τα φρούτα, τα πολτοποιείτε, βάζετε σε ειδικές θήκες για παγωτό και αφήνετε στην κατάψυξη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com