Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Μαρμελάδα ροδάκινο, συνταγή





























Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, το μήλο από την Περσία ή ο κίτρινος χρυσός όπως ονομάζεται αλλιώς το ροδάκινο. Η ροδακινιά αναφέρεται ως περσική μηλέα, από τον Θεόφραστο σε σύγγραμά του για την ιστορία των φυτών. Ένα γευστικότατο φρούτο πλούσιο σε νερό, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Σε άλλους λαούς, όπως στην Αίγυπτο ή την Κίνα συμβολίζει τη γυναικεία γονιμότητα, ενώ σε κάποιους άλλους την αθανασία και την αλήθεια. 


Γευστικότατα ροδάκινα και γευστικότατη συνταγή για καλοκαιρινή μαρμελάδα! Είναι από τις αγαπημένες μου και τη φτιάχνω κάθε χρόνο! Μένουν βαζάκια για το χειμώνα και γεμίζω τα μπισκότα μου και τα γλυκά μου! Ταιριάζει πολύ ωραία με την πάστα φλώρα ή αλειμμένη στο φρέσκο πρωινό ψωμί με φυστικοβούτυρο!!!






Θα χρειαστούμε:


1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα από φλούδα και κουκούτσια
500 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια σε σκόνη
το χυμό ενός λεμονιού
2 φλιτζανάκια μικρά νερό




Πως το κάνουμε:


Πολτοποιούμε τα ροδάκινα αφού τα έχουμε καθαρίσει από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Βάζουμε στην κατσαρόλα  τον πολτό μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμη ζεστή και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου η μαρμελάδα. 




Δείτε παρακάτω άλλες συνταγές για μαρμελάδες με ροδάκινα:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com