Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Μαρμελάδα κορόμηλοΓλυκόξινη μαρμελάδα από 2 διαφορετικά δέντρα. Κόκκινα και μερικά κίτρινα κορόμηλα, λίγη ζάχαρη και μερικά γαρυφαλλάκια έδωσαν μια υπέροχη μαρμελάδα με έντονο άρωμα και γλυκόξινη γεύση.   


Θα χρειαστούμε:2 κιλά κορόμηλα
800 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
το χυμό ενός λεμονιού
4-5 γαρυφαλλάκια
2 φλιτζανάκια μικρά νερό


Πως το κάνουμε:Πλένουμε τα κορόμηλα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε πιο εύκολα τα κουκούτσια. Στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο τα περνάμε με τα χέρια μας λίγα-λίγα από ένα τρυπητό, για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Καλά είναι, από κάτω από το τρυπητό να έχουμε την κατσαρόλα για να μη χάσουμε το χυμό του φρούτου. Μόλις τα καθαρίσουμε, βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Χρειάζεται να ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει και να αφαιρούμε προσεκτικά τους αφρούς. Όταν η μαρμελάδα δέσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μόλις η μαρμελάδα κρυώσει ελαφρώς, μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

*Αν η μαρμελάδα σας φανεί αρκετά ξινή για τα γούστα σας, προσθέστε λίγη ακόμη ζάχαρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com