Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Μαρμελάδα σύκο, συνταγή











Αυγουστιάτικη μαρμελάδα σύκο, εύκολη και αρωματική. Αν και τα ώριμα σύκα η φύση μας τα δίνει το καλοκαίρι, επειδή έρχονται στο τέλος του, από παιδί τα σύκα μου θύμιζαν το φθινόπωρο. Την έφτιαξα πρώτη φορά και θα τη φτιάχνω κάθε χρόνο. Προσωπικά μου αρέσει η μαρμελάδα να έχει κομμάτια φρούτων και δεν τα πολτοποιώ. Τα έκοψα σε μικρότερα κομμάτια και έλιωσαν κατά το βράσιμο. Έβαλα μπαχαρικά σε σκόνη, λίγη βανίλια, μοσχοκάρυδο και λεμονάκι και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Ανακάτεψα πράσινα και μαύρα σύκα και καθώς ήταν ώριμα, δεν κόπιασα για να τα ξεφλουδίσω. Αν τα πλύνετε καλά, χρειάζεται να αφαιρέσετε μόνο το κοτσανάκι τους, αν μείνει και λίγη φλούδα δεν πειράζει τόσο. 






Θα χρειαστούμε:



1 κιλό σύκα (μαύρα και πράσινα)
500 γρ. μαύρη ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 
μισό κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 βανίλια σε σκόνη
το χυμό ενός λεμονιού







































Πως το κάνουμε:



Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα σύκα. Αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη μαύρη ζάχαρη, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. 








1 σχόλιο:

  1. Τέλεια συνταγή! Τέλειες φωτογραφίες!!! Τα σύκα είναι τα αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com